Health Promotion & Performance

HAN SENECA Health Promotion & Performance richt zich onder andere op het bevorderen van de gezondheid van individuen en groepen, binnen en buiten de werkomgeving.

Kenniscentrum Revalidatie, Arbeid en Sport
HAN Seneca

Kenniscentrum Revalidatie, Arbeid en Sport

Het Kenniscentrum Revalidatie, Arbeid, Sport (Research Centre for Rehabilitation, Work, and Sports) levert een bijdrage aan de kenniscyclus rond de mogelijkheden om de gezondheid van een individu te vergroten. De focus ligt hierbij op het vermogen te participeren en te presteren in de samenleving.

Sports & Exercise Nutrition

Sportvoeding is bij HAN Sport en Bewegen sinds het begin van deze eeuw een van de speerpunten en inmiddels een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

Lectoraat Voeding en Sport
Eat2Move

Lectoraat Voeding en Sport

Op het gebied van sportvoeding zijn ook diverse onderzoeken gaande binnen het lectoraat Voeding in relatie tot Sport en Gezondheid. Dit lectoraat heeft als doel om bij te dragen aan de ontwikkeling van effectieve voedingsinterventies die sportprestaties verbeteren en/of gezondheid bevorderen.

Eat2Move

Topcentrum Eat2Move werkt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Nieuwe kennis leidt direct tot innovatieve trajecten met bedrijven voor de ontwikkeling van diensten en producten.

Sports Economics & Strategic Sports Management

Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar economische effecten van sport en sport-evenementen is breed. Van het maatschappelijke en economische effect van de Giro start tot het effect van contributieverhogingen bij sportverenigingen.

Sports Economics Research Centre
Transferpunt Sport

Sports Economics Research Centre

Het Sports Economics Research Centre (SERC) doet onderzoek naar de economische betekenis van sport. Door middel van onderzoek en dienstverlening aan organisaties in en rondom de sport, wil het SERC een bijdrage leveren aan de beleidsbeslissingen in de sportwereld.

Transferpunt Sport

Het Transferpunt Sport maakt onderdeel uit van HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA en houdt zich specifiek bezig met sportverenigingsondersteuning en verenigingsonderzoek. Vragen van lokale sportorganisaties- en verenigingen worden door het Transferpunt Sport gekoppeld aan aanbieders van relevante kennis en/of capaciteit.

Talent Identification & Talent Development

Een kind herkennen als beweegtalent en daarna onderzoeken welke sport het beste bij hem of haar past. Of een beweegtalent al op vroege leeftijd kunnen herkennen. Hier houden experts zich mee bezig binnen dit expertisegebied.

Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent
Centre of Expertise Sport & Talent

Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent

Op het gebied van talentherkenning en -ontwikkeling zijn ook diverse onderzoeken gaande binnen het lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent. Het doel van dit Lectoraat is het verbeteren van de processen rondom een sportief talent.

Centre of Expertise Sport & Talent

Op het gebied van sport en talent is er ook een speciaal Centre of Expertise Sport & Talent. Dit centrum wil kinderen en jonge mensen helpen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.